Monday, 14 November 2016

Tunang Lufya, Dr Hafiz buat ini di hospital sebelum nak kahwin...

Bakal suami Lufya, Muhammad Hafiz yang kini bertugas sebagai seorang doktor nampaknya telah mempersiapkan diri untuk hari bahagia mereka tidak lama lagi.

Hafiz dimaklumkan telah membuat latihan skrip ijab dan kabul untuk mengelakkan dirinya daripada gemuruh dan gementar ketika melafazkannya nanti.
"Sejujurnya saya rasa tak sabar untuk menjalani hidup sebagai seorang suami kepada wanita yang memang saya cintai. Tak dinafikan sedikit perasaan gementar menjelang hari pernikahan dan perkahwinan kami.

"Tapi saya yakin insya-Allah semuanya akan berjalan dengan lancar tambah berkat doa ibu dan bapa kami. Setiap waktu solat saya akan cuba menghafal lafaz ijab kabul dan doa untuk isteri selepas di ijab kabulkan.

"Malah praktis di hospital tu ada juga. Kadang-kadang kena tegur dengan rakan sekerja yang lain," ujarnya sambil ketawa.
Tambah doktor yang bertugas di salah sebuah hospital itu lagi, dia turut bersyukur kerana bakal isteri dan kedua ibu bapanya banyak membantu segala proses persiapan majlis mereka.
"Walaupun jadual pekerjaan saya ketat namun saya tetap mencari masa yang sesuai untuk menemani bakal isteri saya dan memberikan sokongan padu tanpa henti kepadanya," ujarnya memetik MediaHiburan.

No comments:

Post a Comment